Fizetési megoldás
Facebook
Szűrés
Méret (m2)
Terméktípus
Termék státusza
Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

ORSZÁGOS SZÁLLÍTÁS CSAK   990 FT 

Képes tájékoztató

Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Ziegler gyapjú szőnyegek

Főkategória >KÉZI CSOMÓZÁSÚ SZŐNYEGEK >Ziegler gyapjú szőnyegek

A Ziegler gyapjú szőnyegek az Afganisztánban és Pakisztánban élő, afgán mesteremberek fáradságos munkáját dícsérő varázslatosan kifinomult perzsa műremekek, melyek rendkívül tartósak és könnyen kezelhetőek

A Ziegler név mellett Chobi (csobi) szőnyegeknek is nevezzük, melynek jelentése: fa, fából készült szőnyeg. Nevét kifejezetten a növényekből, fákból tradícionális eljárások során kinyert, kifinomult és természetes színárnyalatokban pompázó festényag végett kapta.

Az egész világon igen nagyra tartják Afganisztán büszkeségét hiszen rendkívüli odafigyelést igénylő, nehezen elkészíthető perzsa szőnyeg.

A csobi szőnyegek megalkotását nem csupán magas minőségű, kézzel sodort 100 % Ghazni gyapjú kézi csomózása nehezíti, hiszen a festés során el kell távolítani a rostokat, szálkákat melyekkel ezeket a természetes színeket adják a szálaknak.
Az alapszínek között szerepel háttérként a világos bézs, elefántcsont vagy krém árnyalat, melyet kiegészítenek vörös, bordó(gránátalma héja), barna(dió héja), zöld, kék vagy fekete(szén) színű antik mintákkal.
A festés után a csobi szőnyegeket kővel mossák át és a napon fehérítik, a jellegzetes antik hatás érdekében. Ennek a megjelenésnek köszönhető, hogy a Ziegler, avagy Chobi szőnyegek egyszerűen tökéletesen kiegészítik a nyugati lakások modern belső stílusát, ugyanakkor épp olyan jól mutatnak egy klasszíkus, vagy a fiatalabb korosztály által úgy kedvelt minimalista közegben is.

A Chobi szőnyegek Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendenek, melyre már Hollywood is rég felfigyelt, ugyanis Will Smith amerikai színész több filmjében, a hátterében ott látszik a csodálatos, kézi perzsa afgán csobi szőnyeg is.

A Ziegler kézi csomózású perzsa szőnyeg több egymás utáni évben is magáénak tudhatta az első helyezést a németországi Hannoverben tartott szőnyeg kiállításon is.


-36%
 

Sorrend:

;