Fizetési megoldás
Facebook
Szűrés
Méret (m2)
Terméktípus
Termék státusza
Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

ORSZÁGOS SZÁLLÍTÁS CSAK   990 FT 

Képes tájékoztató

Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Kargai/Khalmohamedi gyapjú szőnyegek

Főkategória >KÉZI CSOMÓZÁSÚ SZŐNYEGEK >Kargai/Khalmohamedi gyapjú szőnyegek

A mai napig Afganisztán északi részén, vagy olykor Pakisztánban élő türkmének aprólékos és kimagasló mesterműveiként látnak napvilágot ezek a csodálatos szőnyegek.

A Khal Mohammadi név a rendkívüli mestermunka szinonimája, ellentétben más szőnyegtípusokkal, az afgán Khal Mohammadi/Khalmohamedi szőnyegek magáról a személyről kapták a nevüket, azaz Khal Mohammad, ersari türkmén mesterfestőről és szőnyeggyártóról, észak Afganisztánból, akiről úgy tartják, hogy ő volt az afganisztáni szőnyegek melegvörös melléktónusának feltalálója.
Ezen szőnyegek közül emelkedik ki a prémium minőségű merinó gyapjúból készült Belzsik szőnyeg is, mely az afgán kézi csomózású szőnyegek etalonjaként vált híressé.

A Khalmohamedi szőnyegek rendkívül tartósak, könnyen tisztán tarthatóak és vöröses színárnyalataik mellett a kék vagy a fekete dominál. Mintázatát tekintve a türkmén motívumokat is megtalálhatjuk ezen különleges és értékes darabok között, mint a bokhara.

A Kargai szőnyegek kaukázusi motívumokkal díszített, magas minőségű kézi szőnyegek közé tartoznak, melyek igazán egyedi és különleges, időtálló darabok, felhasználva az afgán szőnyegek színvilágát és egyéb jellemzőit is.


-40%
-40%
-40%
 

Sorrend:

;