Fizetési megoldás
Facebook
Szűrés
Termék státusza
Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

ORSZÁGOS SZÁLLÍTÁS CSAK   990 FT 

Képes tájékoztató

Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Ziegler gyapjú perzsa szőnyeg (Prémium)

Főkategória >KÉZI CSOMÓZÁSÚ SZŐNYEGEK >Ziegler gyapjú perzsa szőnyeg (Prémium)

A Ziegler gyapjú szőnyegek az Afganisztánban és Pakisztánban élő, afgán mesteremberek fáradságos munkáját dícsérő varázslatosan kifinomult perzsa műremekek, melyek rendkívül tartósak és könnyen kezelhetőek

A Ziegler név mellett Chobi (csobi) szőnyegeknek is nevezzük, melynek jelentése: fa, fából készült szőnyeg. Nevét kifejezetten a növényekből, fákból tradícionális eljárások során kinyert, kifinomult és természetes színárnyalatokban pompázó festényag végett kapta.

Az egész világon igen nagyra tartják Afganisztán büszkeségét hiszen rendkívüli odafigyelést igénylő, nehezen elkészíthető perzsa szőnyeg.

A csobi szőnyegek megalkotását nem csupán magas minőségű, kézzel sodort 100 % Ghazni gyapjú kézi csomózása nehezíti, hiszen a festés során el kell távolítani a rostokat, szálkákat melyekkel ezeket a természetes színeket adják a szálaknak.
Az alapszínek világosabb, ritkán kékes árnyalattal bírnak, még emellé egy élénkebb színt használnak fel, letisztult antik mintákkal.
A festés után a csobi szőnyegeket kővel mossák át és a napon fehérítik, a jellegzetes antik hatás érdekében. Ennek a megjelenésnek köszönhető, hogy a Ziegler, avagy Chobi szőnyegek egyszerűen tökéletesen kiegészítik a nyugati lakások modern belső stílusát, ugyanakkor épp olyan jól mutatnak egy klasszíkus, vagy a fiatalabb korosztály által úgy kedvelt minimalista közegben is.

A Ziegler kézi csomózású perzsa szőnyeg több egymás utáni évben is magáénak tudhatta az első helyezést a németországi Hannoverben tartott szőnyeg kiállításon is.

Azonban, ahogy minden kézműves termék, szőnyeg vagy éppen műalkotás esetén, úgy a Ziegler szőnyegeknél is találkozhatunk a Luxus, azaz Prémium minőséggel is.

A mesterek hosszú évtizedeken át tökéletesítik, őrzik a hagyományokat, technikákat, bízva abban, hogy életűk főműve lesz munkásságuk fénypontja, amely olyan nagy becsben tartott kincsként lesz egy helység ékessége, mint egy méltán híres festmény. Részletgazadagabb mintákkal, különlegesen kikevert színekkel, sűrűbb csomózással teszik még exluzívabbá alkotásaikat, időt, energiát nem kímélve, végül többször is átvizsgálják egymás munkáját annak érdekében, hogy szó szerint a makulátlan, a szó lehszorosabb értelmében is kuriózumnak számító szőnyeg megszülethessen.prev
next

Sorrend:

;